Къщата на Лилу: Езикови умения чрез експерименти

lilus house language skills through experiments

Защо огледалото се замъглява, когато вземаме душ? Защо виждаме отражението си с главата надолу в лъжица? И защо тестото за хляб не бухва без мая? За децата ежедневието е пълно с въпроси.

Вдъхновен от това, международен учителски екип от седем държави разработи конкретни идеи и практически съвети как да се популяризират основните научни знания при децата от началното училище, като същевременно се работи и върху уменията им за четене, писане и говорене.

Заедно с измисленото създание Лилу и момичето Алина, децата тръгват на научно откритие в банята, хола и кухнята, където попадат на „необясними” наблюдения. За всяко явление, което им се случва, те трябва да решават задачи чрез забавни експерименти и да разсъждават върху тях устно. Експерименталните части се допълват от методически препоръки. Различните нива на трудност на текстовете и задачите отчитат различните умения  и способности за учене на учениците в един клас и помагат за създаването на приобщаващи уроци.

Брошурата се предлага в момента на английски, холандски и немски език безплатно. Можете да изтеглите материалите по-долу като PDF. Моля, намерете всички допълнителни материали на брошурата, като работни листове или карти с думи, готови за изтегляне тук.

Download:

Lilu’s House: Language Skills through Experiments (EN)

Lilus Haus: Sprachförderung mit Experimenten (DE)

Очаквайте превод на български език.