iStage 3: Футболът в обучението по наука

iStage 3 - Football in Science Teaching

Каква е перфектната крива на траекторията на топката, каква трябва да е идеалната трева и какъв е балансът на CO2 на европейското първенство на УЕФА?

Футболът предлага голямо разнообразие от теми и въпроси за вашите STEM класове: 20 учители от 15 европейски държави разработиха дванадесет учебни модула, представяйки интересни експерименти, свързани с футбола, по биология, химия, компютърни науки, математика и физика. От измерването на масата на въздуха вътре в топката, до влиянието на енергийните напитки върху представянето на играчите и изчисляването на шанса за вкарване на гол при изпълнение на дузпи. Брошурата съдържа широк спектър от интердисциплинарни предизвикателства за учениците от средното училище. Различните учебни модули ги насърчават да открият природните научни явления зад популярната игра.

Брошурата беше подкрепена от SAP и е третият том от серията „iStage“, след iStage 1 – Информационни и комуникационни технологии в преподаването по наука and iStage 2 – Смартфоните в обучението по наука. Брошурата бъде изтеглена като PDF на английски и немски език. Брошурата се предлага и като iBook. Можете да намерите всички езици и допълнителни материали тук.

 

Списък на учебните модули:

Download:

iStage 3 – Football in Science Teaching (EN)

iStage 3 – Fußball im MINT-Unterricht (DE)

Можете да намерите всички езици и допълнителни материали тук.

 

Очаквайте превод на български език.